HTP-Motorsport

Äänekoskelainen HTP-Motorsport koostuu Tikkisen vauhtiperheestä, jossa isä Harri, äiti Tuulia ja pojat Nico ja Tomi ovat koko 2000-luvun monipuolisesti harrastaneet moottoriurheilua niin kartingissa, jokamiesluokassa, SM-jääradalla, rallissa kuin rallisprintissäkin. Kaudella 2024 he jatkavat kilpailemista näillä vauhdikkailla autourheilun muodoilla.

Kilpailukaudella 2024 HTP-Motorsport teamilla on laaja kilpailuohjelma, joka sisältää Jokkista, Rallin SM-kilpailuja, SM-rallisprint ja Legends asfalttisarjan kilpailuja.

Näiden kilpailujen lisäksi tiimi ajaa tukun valikoituja muita kansallisia kilpailuja riippuen kaluston huolloista / kunnosta ja esim. jokamiesluokan autojen kaupankäynnin arpaonnesta.

Lisäksi, mikäli aikataulut sopii niin Jääradan SM-kilpailuissakin saatetaan nähdä lähtöviivalla joitain kuljettajiamme lähtöviivalla …

• Ammatti: Metallialan opiskelija.
  • Seura: Laukaan Moottorimiehet ry (LMM)
  • Harrastukset: Jokamiesluokka, ralli ja autojen rakentelu.
  • Kartanlukija: Tuomas Pöntinen

Tiimimme 19-vuotias autourheilija on kasvanut moottoriurheilua harrastavassa perheessä ja siten hänen autourheiluharrastus alkoi jo kaksivuotiaana kartingista.

Kymmenen vuotta, ja useita eri kartingluokkia myöhemmin, karting vaihtui jokamiesluokan kilpailuihin, joihin pääsi osallistumaan 15-vuotiaana.

Vuotta myöhemmin Tomi halusi kokeilla rallia ja tulokset olivat heti rohkaisevia. Vuonna 2020 ensimmäisenä kilpailukautenaan Ralli SM-sarjassa hän saavutti kolme SM5-luokan palkintokorokesijoitusta. Lisäksi Tomi oli toiseksi nopein Suomen MM-rallin yhteydessä ajetussa Vetomies rallin vakioautoluokassa.

Kaudelle 2023 päätavoite oli asetettu Ralli SM-sarjan SM4-luokan mitaleille. Kuitenkin mitalijahtia häiritsi useat tekniikkaongelmat, jotka verottivat pisteitä lopuksi juuri sen verran että hän jäi neljännelle sijalle tasapistein pronssikuljettajan kanssa.

Kaudella 2024 tavoitteena on tavoitella SM4-luokasta ehdottomasti kirkkainta mitalia uuden kaluston siivittämänä. Talvikausi tarjosi kaksi palkintokorokesijoitusta ja sen siivittämänä sijoitus on sarjatilanteessa toinen. Lisäksi tavoitteena on tehdä debyytti Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailussa joko Rally3 tai Rally4-luokan kilpailukalustolla.

Kilvanajoa ja autojen rakentelua harrastuksenaan ja Laukaan Moottorimiehiä edustava Tomi on ehtinyt kerätä nipun hienoja saavutuksia:

• Harrastukset: Autourheilu ja jalkapallo

Tiimimme 23-vuotias autoalan insinööriopiskelija on kasvanut autourheiluharrastuksen parissa:
Kilpailutoiminta alkoi kuusivuotiaana.

Yhdeksän kartingin kilpailukauden jälkeen seurasi pieni ajotauko, joka päättyi 17-vuotiaana. Yhden jokamiesluokan vuoden ajan Nico kilpaili nuorten luokassa ennen siirtymistä yleiseen luokkaan.

Kaudella 2023 Nico kilpaili Legends ratasarjassa joka on osanottaja määriltään Suomen suurin. Kaudelle lähdettiin hakemaan kokemusta luokasta koska kyseessä oli ensimmäinen kausi sarjassa mutta Nico olikin jo 2. kisaviikonlopun jälkeen SM pisteissä 5. sijalla 40 kuljettajan joukosta jonka jälkeen sarjan haastavimmalla Radalla Seinäjoen vauhtiajoissa kilpailun voittokin oli vain 3 kierroksen päässä kunnes kilpakumppani törmäsi kylkeen aiheuttaen molempien keskeytykset.

Loppukauden aikana tulokset alkoivat heitellä enemmän tekniikkamurheiden takia jonka johdosta kauden lopulliseksi sijoitukseksi jäi 11. sija SM pisteissä. Kauden aikana kuitenkin päästiin tavoitteeseen kun pystyttiin ajamaan kovatasoisessa sarjassa useasti 5. joukkoon ja uran ensimmäinen paalupaikkakin saavutettiin Alastarossa. Semipro luokassa sijoitus oli kauden päätteeksi 3.

Suomessa vaikeaksi osoittautunut loppukausi käytiin kuitenkin päättämässä Latviassa josta matkaan tarttui Pohjois-Euroopan Mestaruus hopeaa sekä Semipron Pohjois-euroopan Mestaruus!

Kaudella 2024 on tavoitteena taistella jo nyt tutussa luokassa SM mitaleista, uusia menestys Euroopassa ja saada paketti kasaan syksyn MM finaaliin Yhdysvaltoihin. Talvella taisteltiin SM-Jääradalla yhden voiton siivittämänä SM-pronssille tasapistein hopealle sijoittuneen kanssa.

Jalkapalloa ja autourheilua harrastavalla Nicolla on kertynyt mukavasti menestystä: